sunnuntai 27. helmikuuta 2011

Salaiset agentit


Pyhäselän jäähiihto.

Näiden nuorien (n. 13 vuotta) äiti ei halunnut kertoa lastensa nimiä kuvatekstiä varten. Kuva jäi siis käyttämättä. Heillä on myös kuvauskielto koulussaan. Olen varma että vanhemmilla on tähän hyvä peruste, mutta en ole vielä tähän päivään mennessä keksinyt sellaista. Olivatko nuoret kenties salaisia agentteja?

Kuvan copyright Karjalainen

4 kommenttia:

 1. Usein kuvauskiellot johtuvat joko siitä, että ollaan yliallergisia sille, että kuvat saattavat päätyä nettiin tai joskus myös siitä, että eronneet, riitelevät vanhemmat eivät pääse tästä(kään) asiasta sopuun.

  Joskus on myös niin, että huoltajuuden saanut vanhempi ei anna lasten tavata toista vanhempaa tai oikeus on jopa niin määrännyt, jolloin huoltaja ei halua, että lasten kuvia ja nimiä näkyy missään. Onhan näitä kaappaustapauksia ollut meilläkin, jossa ulkomaalainen vanhempi on vienyt lapset. Kuvauskiellon takana voi olla ihan järkevät syyt. En itsekään oikein hingu kuviin :).

  VastaaPoista
 2. Hyviä pointteja Januliina, kiellolle löytyy varmasti useimmiten perustellut syyt. Tässä tapauksessa kuvan olisi voinut julkaista, mutta ilman lasten koko nimiä. Netissä kuvat olisivat nähtävillä useita vuosia ja todennäköisesti löytyisivät nuorten nimillä, google-haulla.

  Onhan se pelottava ajatus, että nämäkin jorinat ovat kenen tahansa löydettävissä.

  VastaaPoista
 3. Joo, ei tullutkaan kommenttini tähän ekalla yrittämällä. Uusiksi, kokeillaan: Eli mietin vain sitä, että miksi aina pitää olla nimi, ikä ja titteli ja paikkakunta kans... Voisiko sitä joskus ihan vain hiihdellä hiihtelemisen ilosta ilman mitään määreitä. Hieno kuva on joka tapauksessa hieno kuva, oli siinä sitten kuka tahansa.
  Vaikka toki uutta sävyä siihen tulisi, jos hiihtäjä olisikin vaikkapa tuore miss Suomi tai vaikkapa ministeri. Mutta so what?

  Nimimerkki itsekin noin tuhat nimeä ja ikää ihmisiltä udellut

  VastaaPoista