keskiviikko 14. toukokuuta 2014

A Hard Rain's A-Gonna FallSääennustus on luvannut Itä-Suomeen rankkoja sateita. Päivän aikana sataa koko toukokuun sademäärä. Tehtäväni on kuvata tämä rankkasade. Toimittaja on kirjoittanut jo jutun, nyt viiden palstan aukko sivulla odottaa tuoretta vedenpaisumuskuvaa. Lupaan toimitussihteerille, että kuva on taitossa viimeistään klo 22:45. Kadun tätä välittömästi.

Klo 21:52 Olen Joensuun torilla. Tihuuttaa vettä. Torin poikki ajaa pyöräilijä sadetakki päällä. Mietin voisiko se toimia kuva-aiheena. Hylkään idean. Otan puhelimella yleiskuvan torilta ja lähetän sen toimitusjärjestelmään. Ihan vain varmuuden vuoksi.

Klo 22:05 Ajan 6-tietä etelään. Kaupungin etelä-puolella on kuulemma rankkoja sateita. Näin väittää sadetutka. Auton tuulilasi kastuu juuri ja juuri.

Klo 22:25 Saavun takaisin kaupunkiin. Muistikortilla ei vieläkään ole mitään julkaisukelpoista. Löydän rautatieaseman läheltä vesilätäkön. Jään odottamaan autoa, joka ajaisi lätäkön yli vesi roiskuen. 20 minuuttia deadlineen. Toimitukseen matkaa 8 kilometriä.

Klo 22:34 Punainen taksi lähestyy. Laittaa vilkun oikealle. Nyt tai ei koskaan. Kuljettaja huomaa minut ja hiljentää vauhtia. Heilautan kättä merkiksi:"anna mennä vaan vauhdilla". Kuski kiertää lätäkön, ettei vesi roiskuisi päälleni. Tungen kameran laukkuun ja juoksen autolle. 11 minuuttia deadlineen.

Klo 22:44 Klikkaan kuvan toimitusjärjestelmään.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti