keskiviikko 15. syyskuuta 2010

Musta kissa


Opiskelija Matias Kangas asuu kaverinsa luona, koska ei ole saanut omaa vuokra-asuntoa. Joensuun vuokra-asuntotilanne on surkea.

Tykkäsin tästä kuvasta eniten, mutta tässä ei näy Matiaksen kaveri, jonka luona hän asuu. Musta kissa tuijottaa pahaenteisesti kameraan. Lemmikeistä kuvissa tulee aina plussaa. Mitä olisivat Pentti Sammallahden kuvat ilman koiria?

Kuvan copyright Karjalainen

2 kommenttia:

 1. Ei olis tarttenut kaveria!! näin olis ollut erinomainen! oliko toimitus-sihteeri tms sähläämässä taustalla?

  Verbaalinen valokuvaus on tylsää ja alleviivaavaa. Siihen syyllistyvät eniten toimittajat ja toimitussihteerit, joitten mielestä lukija on lähtökohtaisesti aivoton ääliö, jolle KAIKKI pitää selittää. Oivaltaminen on vaarallista ja hallitsematonta. Siihen saattaa sisältyä epämääräistä tulkintaa, lukijalle herkullista omaa ajattelua. Saatana.

  Jaska

  VastaaPoista
 2. Sanomalehtien kuva-ajattelu on peräisin kirjoittavilta toimittajilta. Toimitussihteerit ja uutispäälliköt ovat AINA entisiä toimittajia. Kuvaajat pitävät ilmeisesti työstään niin paljon, etteivät halua pyrkiä noille palleille. Näin valikoituu lehden sivuille kuvia, joissa ei ole tulkinnanvaraa, eikä mahdollisuutta oivaltamiseen.

  Niin, miksi aliarviomme lukijoiden kuvanlukukykyä? Ehkä muodostamme mielipiteen keskivertolukijasta tekstaripalstan perusteella.

  Monty Python -sarjassa oli sketsi, jonka päällä vilkkui teksti: "tämä on satiiria". Mieleen tulee myös ihmiset, jotka vitsin kerrottuaan selittävät sen.

  VastaaPoista